20200202 Gevochten LGZ banner links IGZ V1 def3A


HET IS EEN SLECHT PLAN DAT NIET GEWIJZIGD KAN WORDENDe quote van Publilius Syrus (dichter 1e eeuw v. Chr.) is niet van toepassing op de Leefstijl Gezondheidszorgplanning oftewel LGZ-zorgplanning.

De LGZ-zorgplanning is een goed plan en wordt aangepast aan elke (al dan niet) onverwachte gewijzigde situatie in jouw leven, voortschrijdend inzicht in jouw persoonlijke zorgplanning. Het plannen van ons leven begint bij onze geboorte en eindigt bij onze uitvaart.


Omdat in Nederland gezondheidszorg in principe pas wordt toepast als dat nodig is (gevolg), is er nauwelijks ruimte voor preventieve zorg. Er zijn voorbeelden, borst-/darm-/baarmoederhalskankeronderzoek, maar in de praktijk wordt weinig gedaan met de verwachting van benodigde zorg. 


20200309 Tussenbanner IGZ Plus site Rapport Revolutie of evolutie in gezondheidszorg V4Zorgplanning

Veel jonge en gezonde mensen nemen, vaak als gok, een hoog eigen risico. Menigeen is daardoor van een koude kermis thuis gekomen en moest bijvoorbeeld ruim € 800,- eigen risico betalen na behandeling in het ziekenhuis. De besparing op de zorgpremie (van jaren) is dan teniet gedaan. Men kan beter niet gokken met zijn gezondheid. Tijd voor een andere aanpak.  

Met zorgplanning kunnen mogelijke klachten binnen de gezondheid tijdig worden gedetecteerd. Dit kan door jaarlijks een preventief onderzoek te doen bij de huisarts. Organisaties zoals PreScan hebben inmiddels 100.000 klanten voor een full-bodyscan. Dit soort zaken worden (helaas) nog niet vergoed. 

Volgens de (huidige) minister van VWS bestaat onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd bewijs dat preventief onderzoek een besparing oplevert. Stichting IGZ+ weet dat het tegendeel waar is.

Samen met stichting Orange Monday heeft zij dan ook de petitie 'Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg' uitgeschreven. Inmiddels hebben al meer dan 32.500 mensen getekend, nog 7.500 te gaan voor de benodigde 40.000 handtekeningen en Leefstijl Gezondheidszorg op de politieke agenda.

klik op onderstaande afbeelding en teken het Manifest Leefstijl Gezondheidszorg (petitie)


20190301 Banner IGZ  Check Je vitaliteit raam


Er zijn verschillende soorten zorgplanningen mogelijk, we noemen de belangrijkste drie:


1.    Individuele LGZ-zorgplanning

2.    Collectieve LGZ-zorgplanning

3.    Nationale LGZ-zorgplanning

Een combinatie van individuele en collectieve LGZ-zorgplanning brengen wij nu extra onder de aandacht; de LGZ-gezinszorgplanning. Binnen deze zorgplanning zijn, naast algehele gezondheid en vitaliteit, alle maatschappelijke zaken uit het VitaliteitQuotiënt, zoals school en werk, vertegenwoordigd. 

Voor een betere en betaalbare gezondheidzorg is het goed dat je weet waar je aan toe bent, zowel qua gezondheid als qua kosten. Hieronder een korte toelichting.


20190301 Planning voor je huis IGZ 001


Individuele LGZ-zorgplanning

Persoonlijke zorgplanning is bedoeld voor de zorgconsument persoonlijk. De huidige situatie van de zorgconsument wordt in kaart gebracht volgens de norm van Leefstijl Gezondheidszorg. Dit kan worden bepaald middels een digitale vragenlijst en een interview, het VitaliteitQuotiënt. Vervolgens kan samen met de VQ Expert|Vitaliteit Expert een plan van aanpak worden opgesteld ter preventie van mogelijke klachten.

Klik hier wanneer je meer wilt weten over Individuele LGZ-zorgplanning, waarmee je (meer) inzicht krijgt in jouw gezondheid en eventuele kosten.Collectieve LGZ-zorgplanning
Dit zorgplan kan al worden toegepast binnen het gezin (zie boven), maar vooral binnen organisaties, ondernemingen en bij de overheid. Met deze zorgplanning kunnen gezondheidsklachten binnen organisaties worden voorkomen en daarmee het ziekteverzuim worden beperkt. Binnen de collectieve mogelijkheden wordt de LGZ-gezinszorgplanning, zoals al genoemd, apart behandeld.

Klik hier wanneer je meer wilt weten over Collectieve LGZ-zorgplanning.
Nationale LGZ-zorgplanning
Bij een landelijke invoering van Leefstijl Gezondheidszorg (LGZ) kunnen de gegevens van alle persoonlijke LGZ-zorgplanningen aan elkaar worden gekoppeld tot een landelijke, regionale of gemeentelijke zorgplanning, oftewel een nationale LGZ-zorgplanning. Uiteraard kan dit zonder de individuele, persoonsinformatie van de zorgconsument. Met deze verzamelde informatie kunnen (zorg-)instellingen en andere organisaties hun zorg efficiënter inkopen.

Klik hier wanneer je meer wilt weten over
Nationale LGZ-zorgplanning.xKlik


Leefstijl Gezondheidszorg
Het Alternatief


20211010 Banner Manifest LGZ pexels photo 2626979 bol knikker hand Vierkant1

Tekent u ook ons Manifest? 

klik op de afbeeldingBanner HCP verticaal pexels photo 1935854 parapluu in de woestijn bol V1 zzp


 

Stichting IGZ Plus

Zorgconsument

LGZ Zorgverlener

Zorgplanning

Stichting IGZ Plus © 2017-2022 | Proclaimer |  CONTACT | Partner: HCP Consultancy Network