20200202 Gevochten LGZ banner links IGZ V1 def3AVERANDERING VRAAGT VEERKRACHT EN WEERBAARHEID, OFTEWEL VITALITEIT |
Motto Human Capital Performance
Vitaliteit Groep Nederland introduceerde in 2021 het collectieve VitaliteitQuotiënt voor de zakelijke markt.

Human Capital Performanc is de naam van dit concept en het wordt uitgevoerd door HCP Consultancy Network dat uitsluitend werkt met zelfstandige professionals (zzp) die door opleiding of workshop partner zijn geworden.

Ben jij zelfstandig professional werkzaam binnen het werkgebied van het VitaliteitQuotiënt? Wil jij samenwerken in een team van zelfstandige professionals die allen partner zijn van HCP Consultancy Network?

Jouw interesse gewekt? Weten waar het HCP-concept over gaat? Lees meer
Word dan partner van HCP Consultancy Network en ga werken met het collectieve VitaliteitQuotient (VQ) onder de naam Human Capital Performance. 

Op dit moment zijn er 3 mogelijkheden van partnership. VQ Expert als partner en Vitaliteit Consultant als senior partner die beiden door opleiding onder licentie gaan werken als partner van HCP Consultancy Network. Externe dienstverleners waamee HCP samenwerkt kunnen aspirant partner worden door het volgen van de HCP-workshop. 

Kennis en opleidingsinstituut voor Vitaliteit, Leefstijl en Gezondheid
De geschiedenis van Vitaliteit Groep Nederland begint in 2012 met de oprichting van de Orange Monday Foundation (in 2017 opgegaan in stichting IGZ Plus). Hester Morsdorf en Martin Jan Melinga realiseerden zich dat de gezondheidszorg te veel bezig was (en is) met de bestrijding van ziekten (klachten) in plaats te komen tot optimale gezondheid. Na jaren van onderzoek werd in 2014 de MFO-vragenlijst/het VitaliteitQuotiënt ontwikkeld, dat in 2016 werd geoptimaliseerd.


In 2017 werd Vitaliteit Groep Nederland BV ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Unique Selling Point (USP) is de MFO-vragenlijst (VitaliteitQuotiënt), een uniek en universeel meetinstrument om de mentale en fysieke vitaliteit én de invloed vanuit de dynamische omgeving te meten. Kernactiviteiten waren en zijn opleiding, begeleiding en advisering.

Nieuw concept voor de zakelijke markt
In 2020 is de nieuwe businessunit HCP Consultancy Network, met het concept Human Capital Performance ontstaan, gericht op de zakelijke markt, werkgevers en werknemers.

Hiervoor was noodzakelijk om het VQ als single-user-versie geschikt te maken voor organisaties vanaf 50 medewerkers: de VQ multi-user, ofwel: de VQ-analyse. Om tot een VQ-analyse te komen, is een VQ-app nodig om alle data uit de individuele MFO-vragenlijsten te verzamelen en te analyseren.

klik op de afbeelding om naar de site van HCP Consultancy Network te gaan

20211010 banner HCP Consultancy Network pexels photo 1486861 parapluus V1

Nieuwe doelgroep: werkgevers én werknemers
Door corona beseften wij, dat wij moesten richten op een andere doelgroep: van iedere Nederlander naar alle werkende Nederlanders. Voor de oorspronkelijke doelgroep moet de gezondheidszorg worden aangepast, want ook de zorgverzekeraar richt zich voornamelijk op het vergoeden van behandeling of begeleiding bij klachten. Naar verwachting zal aanpassing van het huidige zorgstelsel en invoering van leefstijl gezondheidszorg langere tijd duren.

De doelgroep van ongeveer 9 miljoen werkende Nederlanders is bereikbaar via werkgevers. De werkgever heeft belang bij een optimale vitaliteit en gezondheid van medewerkers. Een werknemer wil zijn of haar werk optimaal kunnen doen en niet worden gehinderd door verminderde vitaliteit of gezondheid. Een win-winsituatie.

HCP Consultancy Network | samenwerkende zelfstandige professionals
Onze diensten worden uitgevoerd door onze gelicentieerde HCP-partners, waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening wordt gewaarborgd. Door de diversiteit aan expertises binnen het HCP Consultancy Network kunnen vrijwel alle diensten door één organisatie worden geleverd. Zowel lokaal, regionaal als landelijk uw partner in vitaal ondernemerschap.

Stichting IGZ Plus

Zorgconsument

LGZ Zorgverlener

Zorgplanning

Stichting IGZ Plus © 2017-2022 | Proclaimer |  CONTACT | Partner: HCP Consultancy Network