20200202 Gevochten LGZ banner links IGZ V1 def3A


IEDER MENS HEEFT ZORG NODIG, JONG OF OUD, VROEG OF LAATVolgens de definitie van Leefstijl Gezondheidszorg (LGZ) telt Nederland ruim 17,5 miljoen zorgconsumenten. Iedere Nederlander dus!


Volgens deze definitie hebben wij vanaf geboorte tot aan de dood, zorg of verzorging nodig. Zorg is dus van alle leeftijden, voor mannen en vrouwen, waar u ook woont in Nederland.Geboorte
Voor de geboorte hebben wij al zorg nodig (prenatale zorg). Op school hebben wij te maken met de schoolarts. Met onze klachten gaan wij naar de huisarts. Een ziekenhuisbezoek is soms nodig in verband met ziekte of een ongeluk. 


20200222 Check Je Vitaliteit Leefstijl Gezondheidszorg V1

Volwassenen

Volgens de LGZ-definitie komt hier ook zorg bij op de gebieden sociaal, maatschappelijk, financieel, juridisch, werk en inkomen. Wat komt er op ons af: overlijden, echtscheiding (advocaat en mediator), geldproblemen (deurwaarder) en ontslag. Dit zijn enkele voorbeelden die een enorme impact hebben op onze fysieke en mentale gezondheid. 

Ouderdom komt met gebreken
Naarmate wij ouder worden, neemt de zorg vaak toe en als oudere eindigen wij ons leven vaak in een verzorgings- of verpleegtehuis. Kortom; in ieder geval wat betreft lichamelijke en geestelijke gezondheid een aaneenrijging van zorg, die valt binnen LGZ.Wat nog meer
Vandaar IGZ-zorgplanning. Weten is meten. Als u bijvoorbeeld weet dat u werkloos gaat worden, kunt u daar op anticiperen door (praktische en/of psychische) hulp in te schakelen. Daarom is het VitaliteitQuotiënt ontwikkeld (zie onderstaand schema). Het VitaliteitQuotiënt is tevens basis voor de campagne 'Check Je Vitaliteit'.


0 20180901 Schema Vitaliteitfactor z-w DEF

Op www.vitaliteitquotiënt.nl krijgt u meer informatie over het  VitaliteitQuotiënt.


 
Publiekscampagne:  'CHECK JE VITALITEIT'
Omdat Stichting IGZ+ het belangrijk vindt dat iedere zorgconsument weet wat zijn of haar gezondheid beïnvloedt en hoe deze invloeden kunnen worden beïnvloed, heeft stichting IGZ+ i.s.m. Vitaliteit Groep Nederland de campagne CHECK JE VITALITEIT in het leven geroepen.


20211010 Home Check Je Vitaliteit pexels photo 1557853 knikker hand def

De voorlichtingscampagne is gebaseerd op het, door onze partner Vitaliteit Groep Nederland, ontwikkelde VitaliteitQuotiënt.

U kunt kennismaken met het VitaliteitQuotiënt via de gratis VQ-test. Klik op de button en doe de test.0-20190301 LOGO IGZ test DEF

Wel hulp inroepen of niet?
Veel mensen komen vroeg of laat op een kruispunt; wel hulp inroepen of niet. Veelal wordt hulp te laat of helemaal niet ingeschakeld. De gevolgen, van het niet of niet tijdig, inroepen van hulp worden nog niet overzien.
Leefstijl Gezondheidszorg (LGZ-)preventie voor iedere Nederlander is daarom een goede zaak.

Met LGZ-zorgplanning voor uw hele gezin komt u tot inzichten wat betreft uw algehele gezondheid en vitaliteit, die u nu nog niet heeft en anders ook niet gemakkelijk krijgt. LGZ-zorgplanning komt uw vitaliteit (en dat van uw gezin) ten goede. Vitaliteit is immers meer dan alleen sporten of bewegen.xKlik


Leefstijl Gezondheidszorg
Het Alternatief


20211010 Banner Manifest LGZ pexels photo 2626979 bol knikker hand Vierkant1

Tekent u ook ons Manifest? 

klik op de afbeeldingBanner HCP verticaal pexels photo 1935854 parapluu in de woestijn bol V1 zzp


 

Stichting IGZ Plus

Zorgconsument

LGZ Zorgverlener

Zorgplanning

Stichting IGZ Plus © 2017-2022 | Proclaimer |  CONTACT | Partner: HCP Consultancy Network