In 2040 is onze Gezondheidszorg anders, alleen is het dan zoals u als zorgconsument of professional dat wilt? 

 
 
Het jaar 2040 lijkt zo ver weg. Wat nu al duidelijk is, is dat de WHO (World Helath Organisation) heeft aangeven dat het aantal doden vanwege de gezondheid van Nederlanders sterk gewijzigd zal zijn. Nu zijn hart- en vaatziekten en kanker nummer 1 en 2, gevolgd door mentale ziekten. In het jaar 2040 zal de nieuwe nummer één mentale ziekten zijn.

Waarom? Ziekten als dementie en Altzheimer, de steeds ouder wordende Nederlander en stress. Ondanks alles wat wij nu in Nederland doen zal het aantal mensen die zal overlijden aan de gevolgen (fysiek of mentaal) van stress alleen maar gestegen zijn. Koffiedik kijken? Nee.

Schema Hoofd- deelgebieden Vitaliteitfactor IGZ Plus

Integrale Gezondheidszorg Plus
Ondanks dat Integrale Gezondheidszorgf nauwelijks op de politieke agenda staat, is het juist nu van belang dat er een georganiseerde IGZ Plus komt. De Plus staat voor de toevoeging, geïntegreerd in de begandeling, van complentaire dienstverlening. In onze ogen: sociaal-maatschappelijk, financieel, juridiscch en werk & inkomen.

Fysieke Gezondheidszorg
Binnen de definitie van IGZ Plus van lichamelijke of somatische gezondhediszorg, binnen IGZ Plus gedefinieerd als fysieke gezondheid en beweging en voeding. Hierbij wordt uitgegaan van toepassing in de vorm van behandeling, maar vooral ook preventieve zorg en nazorg.


Mentale Gezondheidszorg


Complementaire Gezondheidszorg