20200202 Gevochten LGZ banner links IGZ V1 def3A


MET FYSIEKE KLACHTEN GAAN WIJ WEL NAAR DE DOKTER



Lichamelijke klachten zorgen er in het algemeen voor dat wij niet meer goed kunnen functioneren. Te denken valt aan hartklachten, rugklachten, hoofdpijn, problemen aan de luchtwegen, handen, armen, benen en voeten.

Met klachten als gevolg van ziektes, zoals aan het hart, nieren of kanker gaan wij vaak eerst naar de huisarts. Blijken de symptomen op een (ernstige) lichamelijke ziekte te wijzen, verwijst de huisarts door naar een specialist in het ziekenhuis. Een belangrijke andere reden om naar het ziekenhuis te gaan, is bijvoorbeeld een botbreuk.


20200309 Tussenbanner IGZ Plus site Rapport Revolutie of evolutie in gezondheidszorg

Fysieke Leefstijl Gezondheidszorg
Lichamelijke klachten zijn in tegenstelling tot psychische (mentale) klachten algemeen geaccepteerd en stigmaloos. Sterker nog, wanneer je een gebroken arm hebt, wil (nog steeds) iedereen graag iets op het gips zetten. Medeleven is meestal wel aanwezig. Dit in tegenstelling tot bij mentale (geestelijke) problematiek/ziekten. 
Fysiek gezond zijn is (over het algemeen) geen verdienste.

Desondanks kan de zorgconsument van alles doen om zijn fysieke gezondheid op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te houden. Het voordeel daarvan is dat ook de mentale weerbaarheid toeneemt, waardoor tegenvallers in het leven makkelijker zijn op te vangen en wij minder kwetsbaar zijn voor virussen, zoals griep en verkoudheid. Bij gezond leven denken wij allemaal aan gezond eten, bewegen en sporten. Maar het gaat om meer dan dat alleen.

Lees verder onder de afbeelding of lees hoofdstuk 6 "Fysieke Leefstijl Gezondheidszorg" van ons rapport wat je hier kan downloaden.


20200202 Check Je Vitaliteit Fysieke Vitaliteit V1 004


Fysieke Gezondheid
Stichting IGZ Plus initieert de campagne Check Je Vitaliteit, gebaseerd op bovenstaand VitaliteitQuotiënt, ontwikkeld door Vitaliteit Groep Nederland, kennispartner van stichting IGZ Plus. Fysieke gezondheid (zoals gedefinieerd bij het VitaliteitQuotiënt) houdt verband met:

  • Lichamelijke gezondheid
  • Beweging
  • Voeding

Deze drie zaken zijn onderling verbonden en gerelateerd aan de mentale gezondheid en de invloed van omgevingsfactoren. Wanneer je het VitaliteitQuotiënt inzet (laat inzetten), leer jij je lichaam beter kennen en ga je herkennen wanneer jij je wel of niet goed voelt en wat daar de reden van kan zijn. En belangrijker: wat je kunt doen om je weer beter te voelen. Een korte uitleg.

Een goede fysieke gezondheid valt en staat bij vitaliteit volgens de definitie van de Vitaliteit Groep.



Definitie Vitaliteit: 

Vitaliteit is de mentale en fysieke weerbaarheid om de kwaliteit van leven te optimaliseren, zowel privé als qua werk"



Balans Fysiek & Mentaal
Door te zorgen voor een goede fysieke en mentale gezondheid ontstaat balans en ben je veerkrachtiger en weerbaarder. Is jouw fysieke conditie beter dan je mentale, dan kan een en ander worden gecompenseerd. Je mentale en fysieke conditie hangen dan af van jouw omgeving en hoe je daar mee omgaat en hoe je deze kunt beïnvloeden. 


Hoe beter jouw vitaliteit is, hoe gemakkelijker je met tegenvallers in het leven kunt omgaan en hoe sneller je herstelt als de tegenvaller groter is dan je op dat moment aan kunt. 


0 20180901 Schema Vitaliteitfactor z-w DEF

 Op www.vitaliteitquotiënt.nl vindt u meer informatie over het VitaliteitQuotiënt.




Hoe realiseer ik een goede fysieke gezondheid
Een oude wijsheid is hier van toepassing: rust, reinheid en regelmaat. Wanneer je bijvoorbeeld veel sport, maar jezelf (te) weinig rust gunt, zal het sporten geen echte toegevoegde waarde zijn voor jouw algehele vitaliteit. Veel mensen zijn heel goed in staat om voor een ander te zorgen, maar vergeten zichzelf en krijgen te weinig rust. Met reinheid bedoelen wij letterlijk het schoonhouden van jezelf en je omgeving. Een opgeruimd hoofd in een opgeruimde omgeving zorgt bovendien voor rust.

Tenslotte: regelmaat. Het is beter elke dag goed te bewegen dan één keer in de week extreem te sporten. Dit geldt ook voor onze voeding, 3-5 per dag gematigd eten, is beter dan twee keer per dag heel veel. 

Vitaliteit Experts van Vitaliteit Groep Nederland zijn opgeleid jou te begeleiden en ondersteunen naar een goede fysieke en mentale gezondheid en zoveel mogelijk controle te krijgen op jouw omgeving.

Meer weten? Lees verder op de website van Vitaliteit Groep Nederland of doe de gratis VQ -test:
0-20190301 LOGO IGZ test DEF
xKlik


Check Je Vitaliteit
doe de gratis VQ-test

Banner voorkom de bekende druppel V1 001klik op het logo  en doe de test



Leefstijl Gezondheidszorg
HET ALTERNATIEF


20211010 Banner Manifest LGZ pexels photo 2626979 bol knikker hand Vierkant1
Tekent u ook ons Manifest? 
klik op de afbeelding

 


Stichting IGZ Plus

Zorgconsument

LGZ Zorgverlener

Zorgplanning

Stichting IGZ Plus © 2017-2022 | Proclaimer |  CONTACT | Partner: HCP Consultancy Network